Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att använda vår hemsida godkänner du vår Integritetspolicy

Punkteringsreparationssats / Däckreparationskit för slanglösa däck
search
  • Punkteringsreparationssats / Däckreparationskit för slanglösa däck

Punkteringsreparationskit / Däckreparation (Slanglösa Däck)

249,00 kr
Inkl. moms 2-4 dagars leveranstid

"Gör-det-själv" däckreparationssats / punkteringsreparations-kit för slanglösa bildäck med mera.

Antal
Finns i lager

Enkelt och smidigt gör-det-själv punkteringsreparationssats / däckreparation för att laga mindre hål i slanglösa däck / stålradialdäck, exempelvis bildäck, motorcykeldäck osv.

Detta lagningskit är perfekt om du råkat köra på en spik, skruv eller liknande föremål som därmed orsakat punktering i däcket, ett måste att ha med sig i bilen!

Kitet inkluderar:

- Däckrasp

- Däcknål med delad ögla

- Gummilösning / gummicement

- 3 st tätningspluggar / däckpluggar / gummipluggar

- Knivblad

Instruktioner:

1. Demontera det punkterade hjulet från fordonet och töm det på ev. kvarvarande luft.

2. Ta bort det föremål som skadat däcket, är det en spik så kan man prova med en tång, och är det en skruv så fungerar det ofta att skruva ut den.

3. Rengör och "slipa" hålet med däckraspen genom att dra den fram och tillbaka ett par gånger.

4. Applicera lite gummilösning på en tätningsplugg och för den genom hålet med däcknålen.

5. Skär av överflödig tätningsplugg med knivbladet.

6. Fyll däcket med luft och återmontera hjulet på fordonet.

OBS! Rekommenderas endast för tillfällig reparation för att kunna köra fordonet till en däckverkstad som sedan kan laga däcket permanent från insidan.

OBS! Reparationssatsen fungerar endast på däckets slitagebana (som är i kontakt med vägen), ej om skadan är på däcksidorna!

Vikt: Ca 100 gram

Levereras löst utan förpackning.

Produkternas färg och form kan skilja sig mot bilden.

#PUNKTERINGSREPKIT

För att vi ska kunna blanda färgen så att den matchar din bil så behöver vi bilens unika färgkod (kulörkod). På bilden nedanför kan ni se placeringen av färgkoden hos de flesta bilmärken på marknaden.

Hitta placeringen av färgkoden på din bil

Som bilden visar så finns färgkoden vanligtvis i motorrummet, på förardörren eller dörrstolpen. Det kan även var så att den sitter placerad på helt andra platser beroende på bilmärke. I vissa fall finns färgkoden angiven i instruktionsboken till bilen, eller så har man sådan otur att den saknas helt och hållet.

Färgkoden brukar stå på en etikett, dekal eller skylt, och formatet är vanligtvis 3-4 st siffror och/eller bokstäver. Innan färgkoden ser man ofta någon av dessa texter: PAINT NO. / LACKNR. / EXT. COLOR / BODY COLOR / PPG CODE / BC/CC / PAINT / COLOR. EXT / BODY PAINT COLOUR osv., ibland kanske det dock inte står något alls, eller så står färdkodens namn textat, exempelvis "Mystic Blue".

På nedanstående externa länk till Sikkens hemsida finner ni en mer omfattande guide över vart färgkoden är placerad hos de flesta olika bilmärken.

HITTA BILENS FÄRGKOD

Behöver ni mer information och mer exempel på vart färgkoden är på etiketten eller skylten och i vilket format den är skriven i (eftersom det ofta står en del andra saker om bilen också) besök då gärna följande länkar: placering av färgkod på bil samt placering av färgkod och exempel på etiketter.

Är ni fortfarande osäkra på vart färgkoden sitter och/eller vilka siffror och text som är färgkoden så är ni varmt välkomna att kontakta oss så löser vi det tillsammans.

I vissa fall kan vi få fram färgkoden och blanda lackstiften baserat på din bils registreringsnummer, men oftast krävs det att du själv letar upp denna på bilen så att det stämmer. För att du ska få din beställning så fort som möjligt så rekommenderar vi att du inkluderar färgkoden i informationen.

6 andra produkter i samma kategori: