Datapolicy och cookies: Genom att använda hemsidan godkänner du att vi samlar in vissa uppgifter från dig. Läs mer här!

Varför ska man använda lackstift?

Alla bilar får tyvärr stenskott och/eller repor i lacken förr eller senare, vissa mer eller mindre än andra beroende på vart man kör med bilen, hur bilen är designad, hur tunn lack bilen har, osv.

Lackstift, som är en bättringsfärg i ungefär samma flaskstorlek som nagellack, kan då användas för att fylla igen dessa stenskott eller repor och därmed återställa lacken till ett gott och skyddat skick.

Har stenskottet eller repan dessutom uppkommit på ett utav bilens plåtområden så är det extra viktigt att åtgärda detta för att förhindra framtida rost vilket annars kan resultera i dyra omlackeringar.

Med ett lackstift-paket kan du alltså både höja bilens värde, förhindra rost och dyra omlackeringar, allt detta till en låg kostnad!

Vi rekommenderar alla bilägare att ha ett lackstift-kit hemma i förberedande syfte, för stenskott och repor är dessvärre oundvikligt om man använder bilen.

Exempel:

Här har vi en endast två år gammal Volvo som fått sig ett par stenskott, varav ett (på bild) redan börjat rosta fastän skadan "bara" nått till grundlacken. Ett bra exempel på varför man behöver vara snabb med att fylla igen stenskott och repor i lacken... och ett bra exempel på att dagens billacker tyvärr är mycket tunnare än förr.

Stenskott på en blå Volvo V40 årsmodell 2016