Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att använda vår hemsida godkänner du vår Integritetspolicy

Appliceringsanvisning av färgen och klarlacken, hur man använder lackstift:

Börja med att rengöra stenskottet eller repan från fett och smuts.

Skaka samtliga flaskor före användning.

Om stenskottet eller repan är så djup att skadan når ända ner till plåten eller plasten, förbehandla gärna med en grundfärg/primer (om det är plast, använd först plastgrundfärg och därefter grundfärg).

Har det uppkommit rost (om det är plåt under lacken) så behöver denna givetvis tas bort först.

Applicera färgen på det skadade området och låt torka (cirka 15 minuter vid 15 plusgrader, samma gäller bägge grundfärgerna). Applicera därefter klarlacken (den är dammfri efter 1 timme och torkad efter 6 timmar vid 15 plusgrader).

Klarlacken är nödvändig för att bättringsfärgen ska kunna stå emot väder och vind samt biltvättar. Den klarar även av kortare exponering av bensin och dylika kemikalier, om detta skulle spillas på lacken.

Lackstift BMW Mystic Blue Metallic

Vid applicering, välj den pensel som passar bäst för stenskottet eller repan. Vid mindre skador så rekommenderar vi att man köper till våra mikropenslar i tre olika storlekar, eller nanopenslar. Man kan även använda sig av tandpetare för att fylla i stenskottet eller repan (om det är riktigt litet). Välj då tandpetare som är tillverkade av trä/bambu, ej plast, då fungerar de som små penslar samtidigt som det är miljövänligt! Våra nanopenslar är i princip vanliga tandpetare.

Viktig info! Använd EJ bomullspinnar (tops) vid påläggning av färgen eller klarlacken, detta eftersom bomullen ofta följer med i färgen!

Bomullspinnar på en smartphone med hemsidan Lackstift.se

Rekommenderad temperatur vid applicering av både plastgrund, grundfärg, basfärg och klarlack är mellan 10-25 plusgrader plusgrader. Bör endast användas i skugga, ej direkt solljus.

Kom ihåg att använda skyddshandskar och skyddsglasögon, vilket man bör göra vid all hantering av färg! Vid kontakt med ögon, hud och dylikt, skölj noga med vatten i flera minuter och kontakta läkare vid behov.

Rengöring: Penslarna i locken behöver ej rengöras då de förvaras i färgen/klarlacken och torkar därmed inte om locken skruvas åt ordentlig, men de två medföljande touch-up penslarna måste rengöras för att kunna återanvändas. Har penseln använts till den mixade färgen, rengör då med vatten. Övriga färger/klarlack behöver rengöras med penseltvätt/lacknafta. Kom ihåg att inte spola ut något i avloppen, varken från den blandade färgen eller grundfärgerna/klarlacken!

Produkterna ska förvaras torrt, svalt och skyddat från solljus samt självklart oåtkomligt för barn. Hållbarheten är cirka 1 år, dock bör stiften klara sig minst 2 år i de flesta fall, åtminstone enligt vår erfarenhet =)

Viktigt! Behandla enbart det område som är skadat, låt inte färgen och klarlacken flyta upp över befintlig lack! Användning av lackstiften sker på egen risk!