Datapolicy och cookies: Genom att använda hemsidan godkänner du att vi samlar in vissa uppgifter från dig. Läs mer här!

Här har vi samlat lite svar på de vanligaste förekommande frågorna (FAQ som det heter på Engelska). För mer detaljerade uppgifter, vänligen läs igenom informationssidorna i menyn eller kontakta oss på info@lackstift.nu, tack.

Svar: Vi har lackstift (även kallat färgpennor eller touch-up paint) till de flesta bilar på marknaden med över 100 000 olika kulörer i sortimentet! Samtliga färger blandas efter din bils färgkod för att få rätt nyans (kulör), vi säljer inga universalfärger som passar 10-20 olika billacker.
Färgkoden (Paint Code på Engelska) återfinns oftast på en etikett eller skylt i motorrummet eller vid förardörren. Besök gärna vår informationssida: HITTA BILENS FÄRGKOD
Svar: Färgen får sin rätta nyans när den torkat. Om den inte stämmer efter det så beror det troligtvis på att lacken åldrats under årens gång, exempelvis av solljus, biltvättar osv.
Svar: Ja, samtliga färger och klarlack är 1-Komponent vilket betyder att de är färdigblandade och redo att användas direkt ur burkarna. Vi säljer i dagsläget ingen 2-Komponent färg eller klarlack, dvs. som måste blandas med en härdare.
Svar: Rengör med vatten om penseln använts till kulörfärgen. Har penseln använts till plastgrundfärgen, grundfärgen eller klarlacken så måste den rengöras med penseltvätt eller lacknafta.
Svar: Om stenskottslagningen har förseglats med medföljande klarlack så ska denna stå sig bra mot väder, vind och biltvättar, även lättare exponering av kemikalier som bensin och liknande.
Svar: Hållbarheten är minst 1 år på hyllan, dock har vi erfarenhet av både 2-3 år eller längre. Färgen måste dock förvaras rätt, mellan 5-25 plusgrader där det är torrt, svalt och borta från solljus (exempelvis källare, garage eller dylikt).
Svar: Vi kan eventuellt hjälpa till med detta, kontakta oss för mer information. Notera dock att vi INTE säljer någon färg på sprayburk.
Svar: Leveranstiden från det att vi skickar varorna är cirka 2-4 vardagar för de flesta utav produkterna.
Svar: Nej tyvärr, i dagsläget erbjuder vi ingen expressfrakt.
Svar: Vi använder Payson (Faktura, Kortbetalning, Banköverföring eller Delbetalning) och Swish som betalningsalternativ.
Svar: Nej tyvärr, vi tar enbart emot beställningar via vår webshop Lackstift.nu.