Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att använda vår hemsida godkänner du vår Integritetspolicy

categories
Betalning & Leverans
Bilens mest utsatta delar för stenskott

Bilens mest utsatta delar för stenskott

På de flesta bilar (och beroende på var man kör) så är det frontpartiet och motorhuven, men även taket, som är mest utsatt för stenskott (tänk er landsväg och motorväg). Särskilt utsatt är då motorhuven och taket, eftersom dessa partier oftast är tillverkade i metall, medans fronten brukar vara tillverkad i ABS-plast (som inte rostar ifall stenskottet går igenom grundlacken).

Kör man främst på enskilda skogsvägar så brukar det däremot vara hjulhus, skärmkanter och trösklar som blir mer utsatta för stänkande stenskott.

För att undvika alltför många stenskottsreparationer med lackstift så kan det vara en bra idé att förebygga detta genom att foliera med lackskyddsfilm vid utsatta partier, exempelvis trösklar, front, motorhuv osv. Ett annat knep, som dock ändrar utseendet en del, är att man kan montera en "hood bra" (huv-bh) på motorhuven som ändrar aerodynamiken litegrann och till viss del hjälper mot mindre stenskott just framifrån.

Har man en riktigt dyr bil så kan det vara läge att foliera nästintill hela bilen med skyddsfilm, så sparar man på lacken! Ett prisvärt alternativ istället för att delvis omlackera bilen. Många moderna folier är riktigt bra och lämnar varken rester eller bränner in i lacken. Och när man ändå är igång, så kan man samtidigt foliera med valfri färg istället för transparent, för att få en ny "egen" look så att säga.

Ett sista tips för att undvika alltför många stenskott, håll avstånd i trafiken (vilket man alltid ska göra)!

Mvh
Lackstift.nu

Lämna ett svar